Ny VD på Scandinavian Mountains Airport

Brett Weihart lämnar i sommar över VD-posten på Scandinavian Mountains Airport till Gunnar Lenman som tidigare arbetat inom Braathens koncernen.

Gunnar Lenman tillträder tjänsten som VD för Scandinavian Mountains Airport den 1 juli i år och ersätter då den nuvarande VD:n Brett Weihart som varit med och lagt grunden för den nya flygplatsen som planerar att öppna för trafik den 22 december 2019. Weihart kommer dock att finnas kvar inom flygplatsorganisationen med färdigställandet av flygplatsen för myndighetsgodkännande samt flygmarknadsfrågor.

Gunnar Lenman å sin sida kommer med en gedigen erfarenhet från flygbranschen då han arbetat inom den i nästan 30 år och då framförallt inom Braathens koncernen. Han har där haft olika ansvarsroller gällande gränsytorna mellan flygbolag och flygplatser, vilket gör hans erfarenhet och kompetens väldigt passande för uppgiften som VD för Sveriges nya flygplats.

”Hans erfarenhet från kundsidan (flygbolagen) blir en stor tillgång för flygplatsen, och vi är väldigt glada att få in Gunnar i vår organisation”, säger styrelseordförande för Scandinavian Mountains och tillika VD på Ängelholm Helsingborg Airport Christian Ziese.

Gunnar Lenman kommer närmast från rollen som chef för BRAs stations och flygplatsverksamhet, och där ansvarat för BRAs egna samt deras outsourcade stationer gällande drift och olika avtal med flygplatserna. Flygbolaget valde i början av året att lägga ned stora delar av den verksamheten och har idag endast kvar marktjänst samt flygplatsverksamhet på huvudnamnet Bromma flygplats.

(Foto: Scandinavian Mountains Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.