Pilot bråkade med partner – kraschade medvetet flygplan i byggnad där parten befann sig

Ett bråk med frun gjorde att en manlig pilot såg rött och beslöt sig för att krascha in i en byggnad med ett flygplan där han trodde att frun befann sig. Lyckligtvis klarade sig frun och övriga festdeltagare sig oskadda men mannen i fråga omkom i samband med kraschen.

En sydafrikansk pilot som till vardags arbetar på ett mindre flygbolag i Botswana hade bråkat med sin fru och ska även ha slagit henne under en fest. På grund av detta blev den manlige piloten avvisad från festen och sedan tror man att han kört till en flygplats några mil från platsen där festen ägde rum och stulit en Beech King Air 200.

King Air-flygplanet använde piloten sedan för att krascha in i den byggnad där han trodde att frun befann sig. Det hela slutade dock relativt bra då det endast var piloten i fråga som omkom i samband med att han kraschade in i byggnaden.

Under flygningen ska piloten även ha ringt till en kompis för att försäkra sig om att frun befann sig i byggnaden. Dramatiska bilder efter kraschen visar ett eldhav toppat med tjock svart rök efter kraschen.

Den tragiska händelsen kommer nu att utredas av den botswanska civila flygmyndigheten.

(Foto: Alexandre Prévot)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.