Slut med reguljärflyg för Air Belgium

Air Belgium kommer inte att återuppta sin långlinje mellan Bryssel Charleroi och Hong Kong i slutet av mars som planerat. Dock kommer flygbolaget att finnas kvar och med inriktning på wet-lease flygningar åt bland annat British Airways.

Den 31 mars 2019 skulle Air Belgium återupptagit sin enda egna reguljära flyglinje, Bryssel Charleroi-Hong Kong med tre flygningar i veckan med en Airbus A340-300. Men på grund av att flyglinjen inte bär sig ekonomiskt har man beslutat att stoppa alla planerade flygningar på sträckan, ett smärtsamt beslut enligt bolaget.

”De ekonomiska och driftsmässiga resultaten är inte tillräckliga för att återuppta flyglinjen. Det är ett smärtsamt beslut att ta, men rimligt när det kommer till att ta till vara på vår utvecklingskapacitet och säkra en fortsatt full sysselsättning”, säger Air Belgiums VD Niky Terzakis.

Istället för att flyga egna linjer kommer Air Belgium nu att enbart ägna sig åt wet-leasing åt andra flygbolag. I nuläget flyger man bland annat för LOT och British Airways på bolagens respektive långlinjenät från Warszawa till New York samt London till Dubai. Nyligen utökades även Air Belgiums wet-lease avtal med British Airways vilket innebär att det belgiska flygbolagets ska flyga mellan London Heathrow och Toronto för British Airways under juni, juli samt augusti.

Air Belgium har idag närmare 250 personer anställda och har idag fyra Airbus A340-300 i en två klass konfiguration i sin flygplansflotta

(Foto: Koenn07)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.