Populärt med direktflyg mellan Australien och Europa

Skeptiker fanns när Qantas för ett år sedan invigde en direktlinje mellan Australien och Europa. Men skeptikerna hade fel visar Qantas nu när man sammanfattat flyglinjen efter ett år med mycket hög kabinfaktor och en flyglinje som gått med vinst från dag ett.

Det är populärt att flyga direkt mellan Australien och Europa. Det visar Qantas flyglinje som man startade för drygt ett år sedan mellan Perth och London Heathrow. Linjen har flugits med Boeing 787-9 Dreamliner konfigurerade med 236 stolar, dagligen sedan starten och efter ett år ligger kabinfaktorn på imponerande 94 procent. Flygtiden från Australien till Europa är vanligtvis drygt 17 timmar medan returflygningen från London tar cirka 16 timmar.

Qantas VD, Alan Joyce, var inte sen att påpeka succén med flyglinjen och säger att det fanns förväntningar på Perth-London från många håll inklusive Qantas själva när den startades den 25 mars 2018. Efter ett år säger Joyce att flyglinjen har överträffat alla förväntningar. Flyglinjen har gått med ekonomisk vinst från dag ett vilket gör att Qantas nu tittar på fler direktlinjer mellan Australien och Europa.

Nästa tänkbara destination i Europa som Qantas nu tittar på är Paris med direktflyg från Perth. Dock har Qantas och Perths flygplats hamnat i en dispyt över obetalda flygplatsavgifter vilket just nu sätter käppar i hjulen för fler direktflyg till Europa. Flygplatsen på den australiensiska västkusten har stämt Qantas för att man inte betalat avgifter för att använda flygplats på 11,3 miljoner amerikanska dollar.

Qantas å sin sida tycker att flygplatsavgifterna är på tok för höga och är det enda av 26 flygbolag som flyger till Perth som inte kommit överens med flygplatsen om nya avgifter sedan den 1 juli 2018.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.