Amsterdam ny bas för IAG-bolag

IAGs lågprisflygbolag LEVEL startar sin andra kortdistansbas när man expanderar på Amsterdams flygplats som är en av IAG-konkurrenten, Air France-KLM, viktigaste flygplatser.

LEVEL, som idag har baser i Wien, Paris och Barcelona expanderar nu med en ny bas i Amsterdam och på Schiphols flygplats. Redan den 6 april drar flygningarna igång med tre Airbus A320/A321 baserade på flygplatsen. IAG-ägda LEVEL ger sig alltså in på konkurrenten Air France-KLMs hemmamarknad med lågprisflyg och ska konkurrera med KLM på ett flertal linjer.

LEVEL kommer att flyga i konkurrens med bland annat KLM till Rom, Wien, Milano, Lissabon, London och Barcelona. Först ut är LEVELs flygningar till London där Luton-flygplatsen ska användas följt av Wien och därefter läggs nya destinationer till i flygprogrammet under sommaren.

LEVELs etablering i Amsterdam är dock inte bara en expansion för IAG. Det relativt nya lågprisflygbolaget kommer nämligen att ta över ett antal flyglinjer från systerbolaget Vueling från Amsterdam på grund av problem med att få slottar på Schiphol. Spanska Vueling har sedan tidigare även en bas på Schiphols flygplats.

Flygplansflottan hos LEVEL består idag av nio Airbus-flygplan, fem A330-200 och fyra A321. Dessutom ska LEVEL ta över tre A320 från Vueling och har en order på ytterligare två A330-flygplan för framtida expansion.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.