WOW Air i konkurs

I morse ställde WOW Air in samtliga flygningar och under dagen har flygbolagets nästintill väntade konkurs blivit ett faktum.

Det isländska lågprisflygbolaget WOW Air har länge kämpat med att få rätt på ekonomin och flera räddningsförsök har misslyckats då potentiella investerare backat ur. Det senaste försöket var att konkurrenten Icelandair skulle överta bolaget, men även det stoppades då Icelandair backad ur förhandlingarna.

Att inget försök har lyckats innebar under torsdagen att flygbolaget har försatts i konkurs.

Under torsdagen ställde WOW Air in samtliga flygningar vilket har lämnat många passagerare strandsatta, men den isländska konkurrenten Icelandair vädrar morgonluft efter konkursen och flygbolagets aktie steg med 22 procent under torsdagen sedan WOW Air ställt in samtliga flygningar.

WOW Airs konkurs påverkar Stockholm Arlanda i Sverige dit bolaget flög från Reykjavik. Även Köpenhamns flygplats, Kastrup tappar flygningar till Island efter konkursen.

(Foto: Oliver Holzbauer)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.