Tre nya Ryanair-linjer från Göteborg

Tre nya flyglinjer till Östeuropa startas under hösten av Ryanair på Göteborg Landvetter. Två destinationer i Polen och den omåttligt populära weekenddestinationen Budapest gör att Ryanair flyger till 20 destinationer från Landvetter.

Flygtrafiken från Göteborg till Polen har under de senaste två åren fördubblats med en väldigt jämn fördelning av inresande polska resenärer och utresande svenskar. Nu utökar Ryanair utbudet med två polska destinationer, Gdansk och Katowice och en linje till populära Budapest.

Samtliga nya flyglinjer ska börja flygas under flygbolagets vinterprogram med som traditionellt sett startar den sista söndagen i oktober, den 27 oktober i år, med Boeing 737-800. Göteborg-Gdansk ska flygas tre gånger i veckan, onsdagar, fredagar och söndagar och Göteborg-Katowice får förbindelser på onsdagar samt fredagar. Även Göteborg-Budapest ska flygas två gånger i veckan.

”Vi är glada att det snabbväxande Ryanair fortsätter att satsa på Västsveriges expansiva region och väljer att etablera ytterligare två direktlinjer på Göteborg Landvetter. Vi ser fram emot att välkomna fler resenärer till allt som Göteborg har att erbjuda och med en modern flygplansflotta erbjuds nu västsvenskarna smidiga förbindelser till nya spännande weekenddestinationer, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Mellan Gdansk och Göteborg är det främst privatresenärer som reser, i båda riktningarna.Staden bjuder på spännande arkitektur, vackra hus, bra shopping och ett stort kulturutbud. Gdansk ligger också nära ”polska Rivieran” med närhet till fina stränder och staden Sopot.

Den tidigare industristaden Katowice har på senare år förvandlats till en av Polens mest innovativa, kulturellt dynamiska och ekonomiskt hållbara regioner. Dessutom är Katowice en idealisk flygplats för att enkelt resa vidare till polska skidorter, såsom Zakopane.

Varje år flyger cirka 70 000 resenärer mellan Göteborg och Budapest och det är en jämn fördelning av svenska och ungerska resenärer. Svenskarna reser främst som turister till Budapest, medan ungrarna som besöker Göteborg kommer såväl för att turista som för att besöka vänner och familj. Redan idag flyger Wizz Air mellan städerna.

Med de nya flyglinjerna från Landvetter kommer Ryanair att flyga till 20 destinationer från den svenska västkusten.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.