Finnair leasar flygplan från Widerøe och startar ny flyglinje

En ny linje och fler avgångar på en befintlig. Det är resultatet av ett utökat samarbete mellan Finnair och Widerøe där det norska flygbolaget bistår Finnair med flygplan på flygningar till Norge från Helsingfors.

Ett redan pågående samarbete där Widerøe flyger med Embraer 190-E2 flygplan från Norge till Helsingfors på uppdrag av Finnair utökas till sommaren med en helt ny flyglinje och utökade flygningar mellan Helsingfors och Tromsö.

Widerøe kommer att flyga med Bombardier Dash 8 Q400-flygplan från Trondheim till Helsingfors med start den 5 juni fem gånger i veckan. De utökade flygningarna till Tromsö från Finnairhubben kommer också att flygas med en Dash 8 Q400 och utföras på tisdagar, torsdagar samt söndagar med start den 4 juni.

”Vi är glada över att addera Trondheim till vårt linjenät och att utöka flygningarna till Tromsö. Norden är ett väldigt attraktivt resmål för främst våra asiatiska kunder och vår nya Trondheim-linje ger regionen en utmärkt möjlighet att växa som destination,” säger Christian Lesjak chef över Finnairs linjenät.

Samtliga flygningar som Widerøe utför i samarbetet säljs och marknadsförs av Finnair vilket innebär att det är tal om ett wet-lease samarbete mellan de båda flygbolagen. Att Finnair wet-leasar från Widerøe innebär också att det finska flygbolagets servicekoncept med Business Class och Economy Class kommer att erbjudas ombord. Tidtabellen för samtliga flygningar är dessutom anpassade för transfer på Helsingfors flygplats och vidare resa på Finnairs linjenät med fokus på Asien.

(Foto: Alan Wilson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.