Emirates utökar till London

Emirates tre flyglinjer från Dubai till tre Londonflygplatser går och nu utökas trafiken med en ny daglig avgång vilket innebär att man flyger elva gånger dagligen mellan Dubai och London.

Idag flyger Emirates sex gånger per dag från London Heathrow, tre gånger per dag från London Gatwick samt en gång från London Stansted till bolagets superhubb i Dubai. Med start den 1 juli utökas dock trafiken med ytterligare en daglig avgång till Dubai från lågprisflygplatsen Stansted.

Med en fördubbling av kapaciteten på Dubai-London Stansted, som flygs med Boeing 777-300ER, hoppas Emirates områdeschef Hubert Frach att man kan möta en allt större efterfrågan på flygningar med Emirates från London. Med linjen till Stansted vill Emirates även locka resenärer som ska till Cambridge universitet att flyga via lågprisflygplatsen.

Emirates är utan tvekan det största flygbolaget på linjen London-Dubai med sammanlagt elva dagliga avgångar vilket är sju fler än tvåan British Airways som flyger tre gånger per dag från Heathrow till Dubai. På samtliga flygningar till Heathrow och Gatwick använder Emirates Airbus A380.

Den nya ökning av antalet avgångar mellan Storbritannien och Dubai innebär att Emirates från den 1 juli erbjuder 140 avgångar i veckan mellan länderna. Förutom trafik till de tre Londonflygplatserna, flyger Emirates även till Manchester, Glasgow, Edinburgh, Birmingham och Newcastle.

(Foto: Gonzo Lubitsch)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.