WOW Air allt närmare konkurs

Inget övertagande från Icelandairs sida gör att framtiden för WOW Air just nu ser mycket mörk ut. Under de senaste dagarna har flygbolaget ställt in ett flertal flygningar och WOW Airs oförmåga att betala skulder har gjort att obligationsinnehavare nu blivit aktieägare i flygbolaget.

WOW Air går en tuff kamp mot att få rätt på den dåliga ekonomi som bolaget har. Det senaste försöket med att få Icelandair till att överta bolaget gav inget och efter förhandlingar har nu flygbolagets obligationsinnehavare valt att gå med att förvandla WOW Airs skulder till aktieinnehav i flygbolaget.

I ett pressmeddelande skriver WOW Air också att samtal med investerare har inletts för att finansiera flygbolaget och den ekonomiska rekonstruktion som man håller på med. Detta ses som en viktig milstolpe och beslut i den pågående processen för WOW Air och för att säkra en stabil framtid för flygbolaget.

Det återstår dock att se om WOW Air överlever till framtiden. Sedan samtalen med Icelandair fallit samman har lågprisflygbolaget ställt in 15 flygningar under tre dagar och bolaget har just nu sju Airbus-flygplan i drift. I slutet av 2018 hade WOW Air dock 20 flygplan i flottan och allteftersom har flottan minskats ner på grund av den ekonomiska situationen i flygbolaget.

Enligt check-in.dk ska även en Airbus A321, TF-GPA, stå permanent på Keflaviks flygplats utanför Reykjavik då den isländska flygplatsoperatören Isavia krävt detta som en försäkring om att WOW Air betalar de räkningar som Isavia skickar. Även två tidigare WOW Air-flygplan har ”beslagtagits” av ägarna och står nu i Montreal samt Miami.

(Foto: Oliver Holzbauer)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.