Succé för klimatkompenserat flyg till Mallorca

I sommar flyger världens enda helt klimatkompenserade flygbolag BRA till Mallorca från Malmö och redan nu är åtta av tio flygbiljetter slutsålda, vilket kanske talar för fler utrikeslinjer med BRA.

Den 20 februari lanserade BRA en ny utrikeslinje från Malmö till Palma de Mallorca som ska flygas mellan den 15 juni och 3 augusti. Redan nu, en dryg månad senare, är åtta av tio flygstolar redan slutsålda och premiäravgången den 15 juni är fullbokad.

Flygningarna till Palma de Mallorca kommer precis som BRAs övriga flygresor från den 1 april att vara fullt klimatkompenserade. I priset för en flygning från Malmö till Mallorca ingår flygskatter, avgifter och full klimatkompensation för alla utsläpp. De som önskar kan även välja bolagets nya Miljö Class, vilket innebär fossilfritt biobränsle för delar av flygresan.

”Vi är glada över att så många uppskattar vår nya linje och att våra förväntningar kring efterfrågan på klimatkompenserade Mallorcaflygningar i sommar faktiskt har överträffats”, säger Ulrika Matsgård som är kommersiell chef för BRA.

Mellan Malmö och Mallorca flyger BRA på lördagar mellan 15 juni och 3 augusti, med en flygtid på 3 timmar och 15 minuter. Från Malmö går flyget klockan 16:35 och från Mallorca klockan 21:10, lokal tid. Flygningarna ska utföras med en Avro RJ 85 som har plats för 95 passagerare.

Om bokningssuccén med Malmö-Mallorca-linjen kommer innebära att BRA väljer att starta fler utrikeslinjer är dock oklart. I nuläget finns det inga planerade satsningar på mer utrikestrafik enligt Ulrika Matsgård men BRA kommer att anpassa flygprogrammet efter den minskade nedgången på inrikestrafiken. Under året kommer flygbolaget även att börja flyga från Göteborg till Lyon.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.