Airbus säkrar stororder från Kina

Samtidigt som värsta rivalen Boeing har det tufft håvar Airbus nu in en stororder på 300 flygplan från Kina till ett värde av 10 miljarder dollar.

Under den kinesiska presidentens Xi Jinping besök i Paris har flera handelsavtal tecknats mellan Frankrike och Kina. En av dessa var en affär bestående av 300 flygplan som det kinesiska leasingbolaget China Aviation Supplies Holding Company beställt av Airbus. Ordern består både av narrowbody- och widebodyflygplan och beräknas ha ett värde på 10 miljarder dollar.

I ordern är det narrowbodyflygplanen som dominerar och totalt har China Aviation Supplies Holding Company beställt 290 flygplan från Airbus A320neo-familjen och tio Airbus A350 XWB. Redan idag flyger drygt 1 700 Airbus-flygplan hos kinesiska flygbolag och flygplanstillverkarens blivande VD är mycket nöjd över den nya ordern.

”Vi är hedrade över att vara en del i flygets tillväxt i Kina med våra ledande flygplansfamiljer, single-aisle samt widebodys. Vår utökade närvaro i Kina visar på det stora förtroende som den kinesiska marknaden har för Airbus”, säger Guillaume Faury blivande VD på Airbus.

Airbus stororder från Kina är ett hårt slag mot Boeing som ser en stor tillväxt i Kina över de närmsta 20 åren. Problemen med B737 MAX de senaste tiden sätter dock käppar i hjulen för Airbus största konkurrent och Airbus order på 300 flygplan blir ytterligare ett av många problem som Boeing nu har.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.