Spanska LUSAT på väg in i West Atlantic

Spanska LUSAT som bland annat äger flygbolaget Swiftair har inlett förhandlingar med det svenska fraktbolaget West Atlantic Sweden och dess ägare om en ekonomisk injektion i det svenska flygbolaget som gjorde en förlust på 35 miljoner kronor år 2018.

West Atlantic Sweden har tillsammans med bolagets aktieägare samt obligationsinnehavare inlett förhandlingar med den spanska LUSAT-gruppen om en kapitalinjektion i det svenska flygbolaget. Enligt ett pressmeddelande från West Atlantic Sweden är det LUSAT som kommit med ett erbjudande till bolagets ägare och budet från LUSAT förhandlas just nu och ska senare godkännas av West Atlantic Swedens styrelse för att bli verklighet.

West Atlantic Sweden är ett svenskt fraktflygbolag med huvudkontor i Göteborg som flyger över stor delar av Europa med 29 BAe ATP, två Boeing 767 samt två CRJ 200-flygplan i fraktversioner. Dessutom flyger det brittiska dotterbolaget West Atlantic med 24 Boeing 737-flygplan. West Atlantic Sweden gjorde under förra året en förlust på 35 miljoner kronor med en EBITDA-marginal på 8,6 procent.

LUSAT äger redan idag det spanska flygbolaget Swiftair som ägnar sig åt både passagerar- och fraktflygningar. Swiftair har en flotta som består av 26 ATR-flygplan varav 17 i fraktversion, åtta Boeing 737 samt tio Embraer 120 Brasilia-flygplan. Samtliga Boeing och Embraer-flygplan är konfigurerade för fraktflygningar.

(Foto: West Atlantic Boeing 737-800, James)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.