Icelandair och WOW Air återigen i förhandlingar

WOW Airs planerade räddare, Indigo Partners, har dragit sig ur en planerad investering i det isländska lågprisflygbolaget. Därför har Icelandair Group återigen tagit upp diskussioner om ett övertagande av WOW Air, men enligt Icelandair kommer ett övertagande inte att bli aktuellt. 

Det isländska lågprisflygbolaget WOW Air har under det senaste halvåret haft det mycket tufft ekonomiskt och varit nära konkurs vid ett flertal tillfällen. Flera potentiella räddare har också funnits men när Indigo Partners drog sig ur förhandlingarna med flygbolaget hamnade återigen den isländska kollegan Icelandair i diskussioner med WOW Air om ett sammangående mellan bolagen.

Icelandair Group har tidigare sagt att man inte tänker ta över lågprisrivalen WOW Air men trots detta inleddes nya förhandlingar mellan de båda flygbolagen den 21 mars. Under den gånga helgen sade Icelandair dock stopp och drog sig ur förhandlingarna och säger återigen att ett övertagande av WOW Air inte kommer att ske.

Ursprungligen var förhandlingarna mellan de båda flygbolagen planerade att pågå till den 25 mars, men samtalen mellan flygbolagen ska alltså ha stoppats tidigare.

Om WOW Air går i konkurs kan det komma att påverka Islands BNP negativt med 2,7 procent fördelat över ett år enligt check-in.dk. Dessutom beräknas 2 900 personer i den isländska turistindustrin att förlora jobben. WOW Air är alltså ett viktigt flygbolag för Island som land, men trots detta svävar flygbolaget ständigt mellan konkurs och inte i jakten på en ny investerare.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.