Peru nästa för Norwegian?

Trots motvind för Norwegian med Boeing 737 MAX-flygplan belagda med flygförbud och ett dåligt ekonomiskt resultat för 2018 planerar det norska lågprisflygbolaget för en ny långlinjesatsning till lågpris med destination Peru.

Norwegian flyger idag två långlinjer till Sydamerika från Europa. I Europa är avreseflygplats London Gatwick och därifrån flyger det norska lågprisflygbolaget till Buenos Aires och Rio de Janeiro. Men de båda linjerna ser nu ut att få sällskap av en tredje sydamerikansk Norwegian-långlinje då flygbolaget fått tillstånd från den peruanska flygmyndigheten att flyga sju gånger i veckan mellan Spanien och Peru.

Det är i nuläget oklart när en linje mellan länderna ska starta uppger Norwegian i ett pressmeddelande, men destination i Peru lär bli huvudstaden Lima. I dag har det norska lågprisflygbolaget en långlinjebas i Barcelona och flyger långlinjer från Madrid vilket talar för någon av de städerna som avreseflygplats i Spanien.

När Norwegian ger sig in på Spanien-Peru gör man det i konkurrens med de spanska flygbolagen, Iberia som flyger tio gånger i veckan mellan länderna, Air Europa samt Plus Ultra. Air Europa har precis som Norwegian rätt att flyga sju gånger i veckan mellan länderna medan Plus Ultra, som är ett spanskt långlinjebolag, har fyra avgångar i veckan från Madrid till Lima. Även det peruanska flygbolaget LATAM Peru flyger från Lima till Madrid samt Barcelona.

Norwegian flyger idag på åtta långlinjedestinationer från Spanien, tre från Madrid samt fem från Barcelona där man även har tre, snart fyra, Boeing 787 Dreamliner baserade. Samtliga långlinjer från Spanien för Norwegian går till USA, men nu ser det alltså ut som att Norwegian ger sig in på Spanien-Sydamerika-marknaden där Iberia länge varit den dominerande spelaren.

Norwegians verksamhet i Sydamerika består förutom av de båda långlinjerna till London Gatwick även av sex inrikeslinjer i Argentina.

(Foto: David Peacock)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.