Lufthansa tar över flybmi-linje – fortfarande inget nytt för Karlstad, Jönköping och Norrköping

Lufthansa har nu gjort klart att man tar över en flybmi-linje från München efter det brittiska flygbolagets konkurs i februari. För de linjer som flybmi flög från Sverige till Frankfurt respektive München är det dock fortfarande inget nytt och Karlstad, Jönköping samt Norrköping står utan flygtrafik till de tyska hubbarna.

När flybmi gick i konkurs i mitten av februari förlorade Karlstad och Jönköping en gemensam linje till Frankfurt och Norrköping en linje till München. Båda linjerna flögs av flybmi i samarbete med Lufthansa som innebar att resenärer enkelt kunde resa vidare ut i världen från de tyska Lufthansahubbarna.

Förutom linjerna till Sverige flög flybmi även ett antal linjer från München och Frankfurt till bland annat inrikesdestinationer i Tyskland, Storbritannien och Tjeckien i samarbete med Lufthansa. Men sedan flybmis konkurs har det gått trögt för samtliga linjer som flybmi flög från Tyskland att få in en ny operatör, dock har det nu ljusnat för en för detta flybmi-linje.

Det är München-Rostock som flybmi flög en till två gånger varje dag som nu återkommer i Lufthansas egna regi genom dotterbolaget Lufthansa Cityline med tio avgångar i veckan med Bombardier CRJ 900-flygplan. München-Rostock fungerar dels som en inrikeslinje med point-to-point trafik men också som feederlinje till Lufthansa hubb i München. Återkomsten till Rostock för Lufthansa blir den 1 maj.

För de svenska linjerna från Karlstad, Jönköping och Norrköping har det hittills gått trögt att hitta en ersättare till flybmi. Rykten kring Karlstad och Jönköpings linje till Frankfurt den senaste tiden har dock sagt att en ny operatör är nära, men ännu har det inte kommit några konkreta besked från flygplatserna. Eventuella nya flygbolag på de tre flygplatserna måste dock ha samarbetsavtal med Lufthansa för att lyckas med linjerna och locka transferresenärer som tidigare dominerat på flygningarna till Frankfurt och München.

Om det just nu ser lite bättre ut för Karlstad samt Jönköping och om ryktena om ett nytt flygbolag besannas så ser det betydligt tuffare för Norrköping att återfå sin linje till München. Drygt fyra mil från Norrköping finns Linköpings flygplats som har en stark feederlinje till KLMs hubb i Amsterdam med tre dagliga avgångar och den är en stark konkurrent till en eventuell feederlinje från Norrköping.

(Foto: Julian Herzog)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.