Bättre diplomatiska relationer skapar fler flygningar för Brussels Airlines

Efter skrala diplomatiska relationer mellan Belgien och Kongo-Kinshasa tvingades Brussels Airlines reducera flygtrafiken på order av det afrikanska landet. Men i takt med att de diplomatiska relationerna återhämtat sig gör även flygtrafiken det.

I februari förra året tvingades Brussels Airlines att reducera sina sju flygningar i veckan till fyra mellan Belgien och Kongo-Kinshasa. Detta efter att de båda ländernas diplomatiska relation försämrats då Belgien fördömt agerandet av Kongo då landets militär stoppat civila protester mot landets president, Joseph Kabila.

Men efter att en ny president tillträtt, Felix Antoine Tshisekedi Tshilombo, i slutet av januari har relationerna nu förbättrats samtidigt som ett ”Schengenhus” åter ska öppnas i Kongo. ”Schengenhus” är ett EU-konsulat som drivs av Belgien där visumansökningar till unionens länder kan göra.

De förbättrade relationerna innebär även positiva nyheter för Brussels Airlines som kan återgå till sina ordinarie dagliga flygningar mellan Bryssel och Kinshasa International Airport. En talesperson från det belgiska flygbolaget säger att man fått tillstånd från den kongolesiska civila flygmyndigheten att åter flyga en daglig tur till Kongo-Kinshasa. Dock uppger flygbolaget att man i nuläget inte har den nödvändiga kapaciteten för att återgå till de tidigare sju avgångarna i veckan.

Brussels Airlines ägs av Lufthansa Group och har sin hubb på Bryssels flygplats, Zaventem. Flygbolaget har specialiserat sig på flygningar till länder i Afrika, bland annat till landets forna kolonier, och flyger idag till över 20 året runt destinationer i Afrika från Bryssel.

(Foto: Brussels Airlines Airbus A330, Siwtme)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.