Stopp på Arlanda efter problem med flygtrafikledningen

Luftfartsverket har haft problem med flygtrafikledningen i Stockholm vilket har hindrat flygplan från att starta och landa på flygplatsen. Dock har flygtrafiken sedan klockan 15.45 kommit igång igen, men flera flygningar fick landa på andra flygplatser under tiden som det var stopp på Arlanda, Bromma och Skavsta. 

Det har varit problem med flygtrafikledningen på Stockholm Arlanda, Bromma samt Skavsta. Detta efter att flygledartornen och all ATC, flygtrafikledning i Stockholm blivit strömlöst. Därför har inga flygplan fått starta eller landa på flygplatserna i Stockholm stundtals under torsdagseftermiddagen.

Enligt Flightradar24 lyfter och landar dock flygplan från Stockholmsflygplatserna sedan klockan 15.45. Tidigare under eftermiddagen har ett flertal flygplan legat i vänteläge runt Arlanda och flygplan som skulle luft från flygplatsen blivit försenade. Även flygplan på väg mot Skavsta har legat i vänteläge.

Flygningar från Arlanda med avgångstid efter klockan 15.00 har påverkats av strömavbrottet och just nu är det förseningar på cirka en timme på avgående flygningar. Ett flertal flygningar på väg till Arlanda och Skavsta valde dessutom att återvända till sina avgångsflygplatser eller att landa i Göteborg samt Oslo under tiden som det var stopp på Stockholmsflygplatserna. Även enstaka flygningar har ställts in.

DN rapporterar att problemen även rört flygtrafikledningen i hela Norrland och Svealand.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.