Laudamotion med ny linje från Göteborg

Austrian Airlines får konkurrens från Laudamotion när Ryanairbolaget startar flygningar mellan Göteborg och Wien i slutet av oktober.

Laudamotion har nu lanserat sin andra flyglinje från Göteborg. I april börjar flygbolaget som tillhör Ryanair Group, att flyga till Stuttgart, men i höst startar man även flygningar till Österrikes huvudstad Wien. Trafikstart blir den 27 oktober och linjen ska flygas två gånger i veckan, på torsdagar samt söndagar, med en Airbus A320.

Varje år flyger cirka 25 000 resenärer från Göteborg till Wien och av dem reser en tredjedel direkt där Austrian Airlines idag står för flygtrafiken. De senaste tre åren har antalet resenärer mellan städerna fördubblats och det är en jämn fördelning mellan svenska och österrikiska resenärer.

I dag flyger Austrian mellan Wien och Göteborg sommartid och Laudamotion möter nu den ökade efterfrågan som finns på ytterligare direkttrafik mellan städerna genom att etablera en direktlinje under vinterhalvåret.

”Det är mycket glädjande att vi får ytterligare en direktlinje till Wien. Det är en av de mest eftertraktade destinationerna för resenärer i vår region. Vi ser en stor efterfrågan från både privatresenärer och regionens näringsliv som har flera gemensamma nämnare med Österrike”, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Strömwall nämner också att de båda städerna är populära weekenddestinationer och att man hoppas locka många nya besökare till både Göteborg och Wien med den nya direktlinjen. Tidtabellen är lagd för ett weekendresande med avgångar på torsdagar samt söndagar.

(Foto: Laudamotion)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.