Air India lägger ned Europalinjer på grund av stängt luftrum

På grund av en ansträngd flygplansflotta och Pakistans stängda luftrum kommer Air India att sluta flyga till två europeiska destinationer på på grund av att man inte får ihop flygplan- och besättningsplaneringen på grund av de längre flygtiderna mellan Indien och Europa.

Enligt Air India står 23 av 126 flygplan, i bolagets flotta på marken i väntan på att bli reparerade. Dessutom har Pakistans stängda luftrum medfört en ännu större belastning på bolagets långlinjeflotta och därför stänger Air India ner flyglinjerna från Delhi till Madrid och Birmingham för att få ihop sitt trafikprogram.

Linjerna till Madrid och Birmingham flygs idag med tre respektive sex avgångar i veckan och för att Air India ska få ihop sitt flygprogram med flygplan och besättningar kommer linjerna att försvinna. De båda linjerna har enligt data från Flightradar24 fått en extra flygtid på drygt en timme sedan Pakistan stängt sitt luftrum vilket innebär at Air India har behövt mer personal ombord än normalt för att kunna genomföra flygningarna.

Air India använder Boeing 787 Dreamliner på linjerna till Madrid samt Birmingham och enligt ch-aviation är sex av de 23 flygplan som är fast på marken just Dreamliners. Förutom de linjerna till Europa som nu läggs ner flyger Air India även till Köpenhamn, Frankfurt, London Heathrow, Milano, Paris CDG, Rom, Stockholm Arlanda och Wien från Delhi. Även de båda skandinaviska linjerna till Köpenhamn och Stockholm trafikeras med Boeing 787 Dreamliner.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.