Ryanair Sun blir Buzz

Ryanairs polska flygbolag Ryanair Sun som främst ägnat sig åt charterflygningar från Polen byter i höst namn och identitet till Buzz vilket gör att det polska flygbolaget för första gången blir en egen enhet i marknadsföringen mot passagerarna.

I höst blir Ryanairs polska dotterbolag, Ryanair Sun, för första gången ett varumärke mot passagerarna. Tidigare har Ryanair Sun flugit med flygplan målade i Ryanairs målning och bokning av biljetter har gjorts på Ryanair hemsida. Men i höst byter det flygbolaget namn till Buzz och blir en självständig enhet inom Ryanair-gruppen.

Ryanair Sun ägnar sig idag åt charterflygningar för de ledande polska researrangörerna samt flyger på reguljära Ryanair-linjer. Detta kommer flygbolaget även att fortsätta med efter namnbytet till Buzz som också innebär en ny logotyp samt flygplansmålning. Buzz kommer under hösten att lansera en egen hemsida där polska kunder kommer ha möjligheten att boka flygbiljetter på alla Ryanairs flygningar inkluderat Buzz-flygningar.

”Vi är glada över att lansera Buzz och ser framemot att se våra nydesignade flygplan i Polen under hösten. Under de senaste 15 åren har Ryanair växt och blivit Polens största flygbolag, detta tack vare en oslagbar kombination av låga priser, bästa kundservice och det största linjenätet och nu tror vi att Buzz blir Polens flygbolag No. 1”, säger Juliusz Komorek styrelseordförande i Buzz.

Idag har Ryanair Sun en flygplansflotta som består av 17 stycken Boeing 737-800 men innan man blir Buzz kommer flygplansflotta att ha växt till 25 flygplan uppger Ryanair i ett pressmeddelande. När Buzz nu bildats blir man det fjärde flygbolaget inom Ryanair-gruppen som idag består av Ryanair UK, Laudamotion och Ryanair DAC.

Om namnet Buzz på ett flygbolag känns bekant är det för att namnet tidigare använts på ett brittiskt flygbolag under år 2000 till 2004. Bolaget startade som ett dotterbolag till KLM men år 2003 köptes varumärket av Ryanair som då lade ner det och övertog Buzz slottar på London Stansted flygplats som idag är Ryanairs största bas.

(Foto: Ryanair/Buzz)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.