”Olämplig” klädsel stoppade kvinna från att flyga – man kallade henne för patetisk

En 21-årig kvinna som hade en klädsel som var ”olämplig och ”väckte anstöt” enligt Thomas Cook Airlines stoppades vid ombordstigningen till en av bolagets flygningar till Teneriffa. Dessutom skrek en manlig passagerare på flygplanet till kvinnan att hon var patetisk.

En 21-årig kvinna stoppades av Thomas Cook Airlines vid ombordstigningen på en av bolagets flygningar till semesterparadiset Teneriffa på Kanarieöarna. Den 21-åriga kvinnan vid namn Emily O´Connor skulle flyga från Birmingham men på grund av en, enligt kabinpersonalen på den aktuella flygningen, ”olämplig” klädsel som ”väckte anstöt” nekades hon ombordstigning.

Dock fick Emily O´Connor följa med på flygningen till Teneriffa efter att hennes kusin lånat ut en jacka till henne för att täcka över den klädsel som ansågs olämplig. O´Connor kände sig även utsatt och ensam då kabinpersonalen gjorde flera utrop i flygplanet om händelsen. Dessutom ska även en manlig passagerare ombord skrikigt ”håll tyst din patetiska kvinna” och fortsatt med ett antal svordomar mot O´Connor. Detta gjorde kabinpersonalen ingenting för att stoppa enligt BBC.

Passageraren Emily O´Connor berättade om händelsen på Twitter och inlägget har fått stor spridning och Thomas Cook Airlines säger i efterhand att man kunde hanterat situationen betydligt bättre. Flygbolaget uppger också att man har en klädpolicy, precis som många andra flygbolag, men att det inte alltid är lätt för kabinpersonalen att implementera den på rätt sätt.

Enligt en talesperson på Thomas Cook består bolagets klädpolicy för passagerare av raderna, en passagerare med opassande klädsel, inklusive stötande slogans och bilder är inte tillåten att följa med på flygningen om inte ett klädbyte är möjligt.

(Foto: Thomas Cook Airbus A320, Alan Wilson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.