Lufthansa beställer nya långlinjeflygplan

Två tvåmotoriga långlinjeflygplan från både Airbus och Boeing ska ersätta de nuvarande fyrmotoriga långlinjeflygplan hos Lufthansa. Detta står klart sedan Lufthansa Group lagt en beställningar hos både Airbus och Boeing om 40 stycken nya långlinjeflygplan.

Lufthansa Group fortsätter med sina planer på att förnya sin långlinjeflotta. Tidigare har flyg24nyheter rapporterat om att man ska börja fasa ut A380-flygplan från år 2022 och nu kommer beskedet att flygbolagsgruppen lagt en order på 20 Airbus A350-900 samt 20 Boeing 787-9 som ersättare till de fyrmotoriga långlinjeflygplan man har idag.

De nya flygplanen ska levereras mellan slutet på år 2022 fram till år 2027 och totalt har de båda beställningarna ett värde på 12 miljarder dollar enligt listpriset. Enligt ett pressmeddelande har Lufthansa sagt att man som brukligt förhandlat fram ett annat pris per flygplan, men vill inte nämna det faktiska priset man fått betala för varje flygplan.

”Genom att ersätta våra fyrmotoriga-flygplan med nya flygplanstyper lägger vi grunden för en stabil framtid. Förutom kostnadseffektiviteten som A350 och B787 har, minskar även koldioxidutsläppen ordentligt med den nya generationen av långlinjeflygplan”, säger Carsten Spohr VD på Lufthansa Group.

Det ska dock noteras att flygplansbeställningarna gjorts av Lufthansa Group vilket innebär att de nya flygplanen även kan komma att hamna hos dotterbolagen Austrian Airlines, Swiss, Brussels Airlines eller Eurowings. En bild från Lufthansa där både Austrian och Swiss målningar pryder de nya flygplanen skvallrar ytterligare om att dotterbolagen kan få ta del av flygplansbeställningarna.

(Foto: Airbus A350-900, Lufthansa)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.