Fler väljer SAS efter flygförbud på Boeing 737 MAX

Sedan Boeing 737 MAX fått flygförbud har SAS märkt av ett ökat intresse och bokningar för deras flygningar då man inte flyger med den berörda flygplanstypen. Men om det ökade intresset för SAS beror på flygförbudet för MAX-flygplanen vill bolaget själva låta vara osagt.

Sedan samtliga flygplan av typen Boeing 737 MAX fått flygförbud världen över har flygbolagen som använt flygplanstypen, bland annat Norweigan, TUI samt Icelandair, drabbats av många inställda och försenade flygningar med irriterade passagerare som resultat. För de bolagen, exempelvis SAS, som inte har MAX-flygplanet i flottan kan det hela däremot ha en motsatt effekt.

Hos SAS har man under torsdagen märkt av en ökad efterfrågan och fler bokningar på bolagets flygningar. Dessutom är det många från allmänheten som hört av sig med frågor till SAS om vilka flygplanstyper man flyger med säger bolagets norska informationschef Knut Morten Johansen till E24. Samtidigt tillägger informationschefen att det är ytterst osäkert att säga om det ökade intresset för att flyga med SAS beror på problemen med Boeing 737 MAX.

Johansen påpekar dock att SAS inte skruvar upp priserna när flygbolag som Norwegian och Icelandair har problem med sitt trafikprogram på grund av MAX-flygplanen.

”Vi utnyttjar inte en tragisk situation som har påverkat flygindustrin, så vi upprätthåller prispolicyn som normalt. Vi gör inte något aktivt och ändrar inte prispolicyn utöver det som normalt sker”, säger Johansen.

Det innebär att bokningssystemet automatiskt höjer priserna för en flygbiljett desto fler bokningar som tillkommer på en specifik flygning.

(Foto: SAS Airbus A320neo, John Taggart)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.