Alitalia punktligast i februari – tuffare för SAS

Alitalia var det punktligaste flygbolaget i världen under februari månad enligt statistik från välrenommerade FlightStats. För SAS var det däremot en dålig punktlighetsmånad vilket till stor del beror på det nordiska vinterklimatet.

Enligt statistik från populära FlightStats som mäter flygbolagens punktlighet är Alitalia världens mest punktligaste flygbolag under februari. 90,12 procent av flygbolagets flygningar landade på tid vilket innebär att Alitalia låg drygt 12 procent högre än genomsnittet på 77,6 procent under årets andra månad.

Det italienska flygbolag låg även högt upp under januari 2019 då man kom på andra plats med en punktlighet på drygt 89 procent.

Det var dock hård konkurrens från både tvåan och trean på listan i februari, Iberia och Singapore Airlines. Iberia hade en punktlighet på 90,02 procent och hos Singapore Airlines landade 90,01 procent av bolagets flygningar på tid.

Tuffare var det däremot för SAS att komma fram i tid. Endast 77,90 procent av bolagets flyg landade som de skulle, vilket dock något över genomsnittet. Detta beror främst på det nordiska vinterklimatet som bland annat stängt ner Arlanda ett antal gånger och inneburit avisning- samt snöröjningsförseningar.

Att en flygning landar på tid och räknas som punktlig enligt FlightStats innebär att flygplanet anländer till sin gate senaste 15 minuter efter sin planerade ankomsttid i tidtabellen.

(Foto: Alitalia Boeing 777, Masakatsu Ukon)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.