Lufthansa-bolag startar långlinjer från Frankfurt

Efter lyckade satsningar i Düsseldorf och München ska Lufthansas lågprisflygbolag Eurowings även att börja flyga långlinjer från Lufthansas största hubb, Frankfurt, till hösten.

Eurowings flyger idag långlinjer från Düsseldorf och München med inriktning på semesterdestinationer. Denna inriktningen har visat sig vara lyckad och därför går Lufthansa-bolaget nu vidare med samma typ av flyglinjer från Lufthansas hubb i Frankfurt.

Med start i oktober i år ska Eurowings flyga till Barbados, Mauritius och Windhoek i Namibia med Airbus A330-flygplan. Från Lufthansas sekundära hubb, München, kommer Eurowings att utöka sina flygningar under sommaren i år med nya flygningar till Bangkok och med fler linjer redan i planeringsstadiet.

Lufthansa kommer att marknadsföra samtliga flyglinjer för Eurowings och med hjälp av Lufthansas feedernät till Frankfurt och München blir det ännu lättare att locka resenärer att flyga på de nya linjerna.

Att Lufthansa Group väljer att ta in Eurowings på Frankfurt kan också ses som att man tydligare delar upp inriktningen bland gruppens flygbolag. Lufthansas fokus ligger mer mot affärsresenärer medan Eurowings allt mer tar över trafiken till semesterdestinationer och fokuserar på fritidsresenärer.

Ett liknande koncept finns sedan tidigare inom Lufthansa Group i Schweiz. Där har SWISS sin inriktning på affärsresenärer medan dotterbolaget Edelweiss Air enbart flyger till semesterdestinationer i Europa och övriga världen från Zürich.

(Foto: Eurowings Airbus A330 i Las Vegas, Tomás Del Coro)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.