Fler länder stoppar Boeing 737 MAX

Under gårdagen gav Kina och Etiopien Boeing 737 MAX flygförbud. Nu gör Australien, Indonesien, Sydkorea samt Singapore samma sak och nu står cirka hälften av de levererade MAX-flygplanen på marken.

Efter Ethiopian Airlines krasch med en Boeing 737 MAX 8 i söndags införde både Etiopien och Kina ett totalt flygförbud för flygplanstypen på ländernas flygplatser. Även ett antal flygbolag valde under gårdagen att sluta flyga med MAX-flygplanen som en försiktighetsåtgärd.

Nu utökas flygförbudet för en av Boeings nyaste flygplansmodeller då Australien, Indonesien, Sydkorea och Singapore utfärdat ett flygförbud för B737 MAX-flygplan på ländernas flygplatser.

Enligt Flightradar24 är nu cirka hälften av Boeing 737 MAX-flygplanen som levererats till flygbolagen ställda på marken på obestämd tid.

I Europa är det dock inget flygbolag som valt att ta flygplanstypen ur trafik och Norwegian som har 19 Boeing 737 MAX 8 i flottan säger att man har en tät dialog med Boeing.

Boeing har även sagt att man nu ska uppdatera mjukvaran i Boeing 737 MAX-flygplanen och det är något som man har jobbat med sedan Lion Air-kraschen i slutet av oktober förra året.

(Foto: Boeing)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.