Februari som förväntat för SAS

SAS summerar februari med att månaden föll ut som förväntat. En månad med svag efterfrågan på flygresor innebar dock en något sämre kabinfaktor men samtidigt kompenserades det med en bättre passagerarintäkt för bolaget.

Under februari var antalet passagerare som reste med SAS oförändrat, jämfört med februari 2018. En något lägre kabinfaktor motverkades av en högre passagerarintäkt, vilket resulterade i en förbättrad enhetsintäkt.

Jämfört med februari 2018 var kapacitet och antalet passagerare i SAS reguljära trafik oförändrad och passagerarantalet uppgick till 2 miljoner. Februari är en månad med låg säsongsmässig efterfrågan och trafiken utvecklades i linje med förväntningarna.

En något lägre kabinfaktor, på 66,1 procent, motverkades av en högre passagerarintäkt som ökade med 0,8 procent, vilket resulterade i en förbättrad, valutajusterad enhetsintäkt. Jämfört med samma månad föregående år minskade trafiken på linjerna inom Skandinavien och Europa, samtidigt som de ökade på interkontinentala- och inrikeslinjer.

”Trafiken under februari, en månad med lägre efterfrågan, var i linje med våra förväntningar. Inför våren och sommaren ser vi nu fram emot att successivt välkomna fler passagerare ombord. Vi fortsätter också vårt arbete mot ett mer hållbart flygresande och som ett led i det koldioxidkompenserar vi sedan första februari alla flygresor bokade med EuroBonus-nummer”, säger Rickard Gustafson, vd SAS.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.