Två Swedavia-flygplatser på plus i februari

Under februari reste nära 2 790 000 resenärer till eller från Swedavias tio flygplatser, en minskning med knappt fyra procent jämfört med samma månad föregående år. Luleå och Visby var de enda flygplatserna som visade på positiva siffror.

Antalet utrikesresenärer minskade med två procent till drygt 1 795 000 under februari, medan inrikesresenärer vid Swedavias flygplatser uppgick sammantaget till drygt 994 000 under februari, en minskning med sex procent jämfört med samma månad föregående år.

Under februari reste 1 357 084 utrikesresenärer till eller från Stockholm Arlanda Airport, en minskning med två procent jämfört med samma månad föregående år. Antalet inrikesresenärer minskade denna månad med fyra procent till 398 977 resenärer. Totalt minskade antalet passagerare med 2,6 procent och i faktiska tal flög färre 46 852 passagerare till och från Sveriges största flygplats.

SwedaviaFEBPå Swedavias andra största flygplats, Göteborg Landvetter Airport reste 344 763 resenärer utrikes under februari, en minskning med en procent jämfört med samma månad föregående år. Antalet inrikesresenärer landade på 93 689, vilket är en minskning med nio procent jämfört med samma period förra året.

Visby Airport och Luleå Airport var de enda flygplatserna som ökade antalet passagerare under februari. Visby ökade antalet passagerare med 3,2 procent och Luleå med 2,1 procent. Luleå Airport är den enda Swedavia-flygplatsen som visat positiva siffror både i januari och februari år 2019.

Åre Östersund minskade antalet passagerare med 10,8 procent under februari trots alpina skid-vm som arrangerades i Åre under början av februari. Flygplatsen tappade passagerare på så väl inrikes- som utrikestrafiken. För Malmö Airport fortsätter kräftgången och flygplatsen är återigen i botten av tillväxttabellen bland Swedavias flygplatser, ner 10,4 procent under februari 2019 jämfört med februari 2018.

Swedavia2019JAN-FEB

(Foto: Visby Airport, Brendan Austin)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.