FILM: Flygplan flög in i pariserhjul – person vill ha 5 miljoner kronor i ersättning

Ett flygplan flög alltför nära ett pariserhjul i Australien och fastnade i åkattraktionen år 2011. Nu kräver en person som befann sig i pariserhjulet ekonomisk kompensation. Personen som var 13 år vid olyckstillfället kräver närmare fem miljoner kronor i kompensation för att arrangören placerat pariserhjulet allt för nära det flygfält där flygplanet skulle landa.

Dessutom kräver personen piloten och kommunen Greater Taree i nordöstra Australien där händelsen inträffat på ekonomisk kompensation. En tidigare utredning om händelsen slog fast att piloten inte hade den nödvändiga kompetensen som krävdes för att flyga i området och att arrangören inte bedömt riskerna tillräckligt med ett flygfält i närheten av evenemangsområdet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.