BRA börjar klimatkompensera alla bokade flygresor

Ett år efter att bolaget lanserade möjlighet för varje resenär att välja fossilfritt biobränsle vid sin bokning av flygresa, tar BRA nu nästa steg och ska klimatkompensera alla utsläpp av växthusgaser som görs av bolaget.

Genom BRAs initiativ till att klimatkompensera för alla flygresor som görs hos bolaget blir man det första och enda kommersiella flygbolaget i världen som fullt ut klimatkompenserar för allt koldioxidutsläpp som bolaget genererar. Alla flygresor som bokas från 1 april kommer att bli klimatkompenserade fullt ut.

BRA skriver i ett pressmeddelande att man har valt att inkludera full klimatkompensation av flygresan i biljettpriset, till skillnad från andra flygbolag som slussar sina resenärer vidare till olika kompensationslösningar för separat betalning eller låter utvalda kundgrupper flyga klimatkompenserat. Detta gör det enklare för resenären som inte behöver göra några extra val vid bokningen. 

”Vi har valt att inte krångla till det genom att till exempel enbart låta vissa resenärer dra nytta av koldioxidkompensationen. Hos oss blir nu alla flygresor koldioxidkompenserade”, säger Anna Soltorp som är hållbarhetschef för BRA.

Koldioxidkompensationen för alla flygresor kommer att göras via ett Gold Standard-certifierat projekt i Europa som binder växthusgaser. Kompensationspartnern är väl etablerad, har många års erfarenhet och är hårt kontrollerad. De slussar idag vidare kompensationsbidrag från en rad globala verksamheter. Klimatkompensationen innebär att BRA kommer att investerar vi i projekt som minskar koldioxidutsläppen någon annanstans i motsvarande mängd.

BRA kommer även ha kvar möjligheten för samtliga resenärer att betala extra för varje flygning som man gör och de extra pengarna använder sedan BRA till att köpa in biobränsle motsvarande personens flygresa. Fördelen med biobränsle framför vanligt flygbränsle är att det inte blir någon nettoökning av koldioxid i atmosfären.

På bilden ovan syns en ATR 72-600 från BRA. Flygplanet är på stora delar av de inrikesflygningar som görs i Sverige lika miljövänliga som miljöbilen Toyota Prius på samma sträcka.

(Foto: BRA ATR 72-600)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.