30 personer skadade i kraftig turbulens

En Boeing 777 från Turkish Airlines flög i lördagskväll över nordöstra USA när man plötsligt hamnade i mycket kraftig turbulens som innebar att 28 personer fick föras till sjukhus med bland annat brutna ben när man landat på JFKs flygplats i New York.

45 minuter innan landning på JFKs flygplats i New York hamnade Turkish Airlines flight TK 1 i kraftig turbulens ovanför Maine, USA. Turbulensen var så pass kraftig att 30 personer skadades av stötar och fick blåmärken, skärsår samt brutna ben och samtliga fördes därför till sjukhus i New York.

Piloterna ombord på den Boeing 777 som flög som TK 1, Istanbul-New York JFK, deklarerade att de befann sig i en nödsituation kort efter turbulensen och dussintals ambulanser väntade på Boeingen vid gaten på JFK. Flygplanet landade på New York-flygplatsen klockan 17.35 lokal tid på lördagskvällen.

Det verkar som att turbulensen överrumplat besättningen ombord då ingen av passagerarna fått någon förvarning om att man var på väg in i kraftig turbulens. På grund av detta slog många passagerare i huvudet i taket på flygplanskabinen när man kom in i turbulensen då man inte var fastspända med säkerhetsbältet.

I ett officiellt uttalande säger Turkish Airlines att det fanns 326 passagerare och 18 besättningsmedlemmar ombord på flygningen. Flygbolaget beskriver turbulensen som ovanlig och beklagar det som inträffat och hjälper nu de skadade passagerarna samt ger dem alla tillgängliga resurser för att förbättra deras hälsa efter det inträffade.

Amerikanska National Weather Service hade under lördagen utfärdat varningar till piloter som flög över nordöstra USA om att kraftig turbulens var att vänta.

(Foto: Turkish Airlines Boeing 777-300ER, Venkat Mangudi)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.