Myntkastare slog till igen

I slutet av januari upptäckte markpersonal på Anhui Citys flygplats ett antal mynt vid en flygplansmotor under en kontroll. Tesen om att mynten hamnat där efter att en passagerare kastat dem mot motorn för att ge tur togs fram och nu har ytterligare en myntkastare slagit till med samma syfte. 

I mitten av februari upptäckte säkerhetspersonal på Anqing Tianzhushan Airport i Anhui i östra Kina två mynt på marken nära vänstermotorn på en Airbus A320 från Lucky Air strax innan avgång mot kinesiska Kunming. När passagerarna förhördes om hur mynten hamnat där erkände en 28-årig man att han kastat mynten mot motorn för att bringa tur inför flygningen.

Detta märkliga tilltag har dock skett minst tre gånger tidigare i Kina och tre av fyra myntincidenter har dessutom inträffat just på Aning Tianzhushan-flygplatsen. Även tidigare tror man att myntkastningarna beror på seden att myntkastning ska bringa tur. Innan februarihändelsen inträffade en liknande incident i slutet av januari.

I det senaste fallet som inträffade i mitten av februari blev notan för flygbolaget Lucky Air 20 000 amerikanska dollar i extra kostnader. Dessa pengar vill flygbolaget nu ha tillbaka och ska stämma den 28-åriga passageraren som dessutom nekades att flyga med till Kunming.

Om ett mynt kommer in i en flygplansmotor kan det få förödande konsekvenser då motorn tar stor skada av det vid användande. I en tidigare incident i Kina blev prislappen för myntkastningen 1,3 miljoner kronor och med tanke på det kom Lucky Air lindrigt undan denna gången.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.