Amerikanskt flygbolag delar ut miljardbonus till anställda

Det blir extra pengar på lönekontot för alla Delta Air Lines-anställda då flygbolaget ska betala ut en medarbetarbouns på över en miljard dollar vilket i genomsnitt blir drygt 125 000 kronor per anställd.

En bonus till samtliga anställda på sammanlagt 1,3 miljarder dollar. Det ska amerikanska Delta Air Lines dela ut till bolagets 80 000 anställda efter goda resultat för flygbolaget under 2018. För den enskilde anställde kommer det innebära en bonus på 14 procent av sin ordinarie årslön vilket i genomsnitt blir drygt 125 000 kronor extra på lönekontot.

Det är fjärde året som Delta Air Lines delar ut en miljardbonus till sina anställda och det sker efter att de anställda varit med och satt nya rekord i den dagliga driften, skapat en stor kundnöjdhet och genom det varit starkt bidragande till att leverera ett starkt ekonomiskt resultat.

”Delta-teamet fortsätter att leverera fantastiska resultat under 2018 med fantastisk pålitlighet och kundservice. Att ge tillbaka har alltid varit en del av flygbolagets kultur, och därför firar vi att vi investerar både i våra medarbetare som fortsätter att ta flygbolaget till nya höjder och till de regioner där de arbetar och bor”, säger Deltas VD Ed Bastian.

Delta Air Lines har betalt ut mer än fem miljarder dollar i bonus till sin medarbetare under de senaste fem åren. Detta samtidigt som andra flygbolag lever på marginalen ekonomiskt och ett flertal även gått i konkurs i närtid, exempelvis flybmi och Germania. Det är skilda världar i flygbranschen för tillfället.

(Foto: Chris Rank/Rank Studios)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.