USA och Japan tar hälften av nya OS-slottar

När de olympiska sommarspelen går av stapeln i Tokyo år 2020 kommer den japanska transportmyndigheten öppna upp nya slottar på Haneda-flygplatsen utanför den japanska huvudstaden. De som tar storkovan av slottarna är naturligtvis Japan men också USA som tillsammans tar hälften av de nya slottarna.

Sommar-OS år 2020 ska hållas i Tokyo, och för att få fler turister att besöka Japan i samband med detta kommer en av Tokyos storflygplatser, Haneda, att få 50 nya slottar, start- och landningstillstånd. Närmare hälften av dessa slottar kommer att tilldelas japanska och amerikanska flygbolag.

Japanska flygbolag och amerikanska flygbolag får 12 nya dagliga slottar var som en del i att nå den japanska regeringens mål om 40 miljoner turister i Japan år 2020. Förutom nya slottar kommer Haneda flygplats även att introducera nya avgångs- och ankomstrutter för flygplanen vilket ska frigöra ytterligare kapacitet på en av världens största flygplatser.

De nya slottarna och flygvägarna kommer som en följd av ett nytt avtal mellan Japan och USA som innebär att nya luftvägar skapats i USA-kontrollerat luftrum över delar av Tokyo. Detta gäller främst luftrummet väster om Haneda-flygplatsen som USA kontrollerat sedan andra världskrigets slut, men som nu japanska flygledare delvis kommer att kontrollera då de nya flygvägarna in till Haneda passerar där igenom.

(Foto: calflier001)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.