Visby Airport moderniserar incheckning

Nu blir det ännu enklare att resa från Visby Airport. En ny modern och integrerad bagageinlämning har nämligen tagits i bruk på flygplatsen.

Med den automatiska bagageinlämningen utan disk checkar resenären in hemma och får sitt boardingkort i telefonen eller genomför incheckningen på flygplatsen via incheckningsautomaterna som finns där. Därefter lämnas det incheckade bagaget vid en self-service station.

”Med den moderna och nytänkande tjänsten för inlämning av bagage blir Visby Airport en ännu smidigare och effektivare flygplats. Det är glädjande att vi nu kan erbjuda automatiska lösningar i alla led för resenären på vår flygplats. Denna satsning är en viktig del i utvecklingsarbetet med att modernisera Visby Airport inför framtidens behov, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef Visby Airport.

Syftet med Swedavias self service-koncept, såsom automatisk bagageinlämning, incheckningsautomater samt automatiska inpasseringsgrindar vid säkerhetskontroller och i gater, är att förenkla för resenärerna genom smidigare flöden och färre köer på flygplatsen. När flygplatskoncernen utvecklar flygplatserna ligger fokus på automatisering och digitalisering, eftersom ny teknologi står för en stor del av de innovativa lösningarna skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Idag är det över 80 procent av resenärerna som använder någon form av self service, totalt sett, på Swedavias flygplatser. Self service-lösningar finns på Swedavia-flygplatser från Malmö i söder till Kiruna i norr.

(Foto: Swedavia)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.