Göteborg-New York på SAS läppar

När SAS tar emot sina tre Airbus A321LR under nästa år ska man börja testa att flyga långlinjer i mindre skala och Göteborg-New York nämns nu av SAS VD Rickard Gustafson som en mycket tänkbar linje.

Göteborgs ständiga jakt på en linje till New York kan snart vara över. Under drygt tio år har Landvetter jagat flygbolag som vill flyga Göteborg-New York utan att lyckas. När Norwegian började med sin långlinjeverksamhet ökade sannolikheten för en linje, men inget har blivit av än och nu säger SAS VD att en linje från Göteborg till The Big Apple finns på SAS karta om ett drygt år.

Detta när SAS sätter sina tre Airbus A321LR-flygplan i drift sommaren år 2020 och flygbolaget ska börja med att testa flyga långlinjer i mindre skala. Airbus A321LR har en räckvidd på 7 400 kilometer och plats för drygt 200 passagerare vilket gör flygplanstypen lämpad för flyglinjer från sekundära flygplatser i Europa till den amerikanska västkusten.

Det var under SAS kvartalsrapport under förra veckan som Rickard Gustafson uttalade sig om A321LR och han nämnde även kabinkonfigurationen som på SAS flygplan kommer bestå av Business Class, SAS Plus och SAS Go precis som på bolagets övriga långlinjeflygplan.

Gustafson tror även att A321LR kommer hjälpa SAS i bolagets säsongsvariationer. Ett exempel är bolagets linje från Köpenhamn till Boston som man inte kan flyga med de större Airbus A330/A340 under vintersäsongen på grund av lägre efterfrågan, och då lämnar sig A321LR betydligt bättre för linjen.

Förutom nya linjer till den amerikanska västkusten finns även destinationer i Mellanöstern och Indien med över tänkbara destinationer från Skandinavien med de nya A321LR.

(Foto: SAS Airbus A321LR)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.