Intrång och inbrott i flygplan på Örebros flygplats – sex personer gripna

Under natten mot söndagen upptäcktes att sex obehöriga personer befann sig inne på Örebros flygplats och när polisen kom till flygplatsen hade de även gjort inbrott i ett flygplan. Samtliga personer greps av polis på platsen.

Sex personer hade under natten mot söndagen tagits sig in på Örebros flygplats, som är ett skyddsobjekt, och polis larmades, efter samtal från väktare, till flygplatsen klockan 00.20 på söndagen. Polisen ska ha anlänt till flygplatsen när samtliga personer setts stiga ur ett flygplan som man varit inne i.

De sex personerna är födda mellan 1999 och 2001 och enligt polisens presstalesperson Stefan Dangardt rör det hela sig om ungdomlig dumhet och är så långt ifrån terror man kan komma. Samtliga personer greps på platsen men har under söndagsmorgonen släppts med undantag för en man född år 1999 som anhölls av åklagare vid 05-tiden. Den man som anhölls under söndagsmorgonen släpptes vid klockan 14.30 på söndagen och en värmefläkt är hittills det enda kända stöldgodset från flygplatsen.

Polisen vet inte vilken typ av flygplan som personerna varit inne i, och om det rör sig om flygplan som för tillfället används i flygtrafik eller är avställda. I dagsläget består flygtrafiken på Örebros flygplats av frakt-och charterflyg.

De sex personerna är misstänkta för grov stöld eftersom det fattas saker på flygplatsen och brott mot skyddslagen, ett brott som kan ge högst två års fängelse, då Örebro flygplats är ett skyddsobjekt. Samtliga personer ska ha tagit sig in på området genom att krypa under det staket som hägnar in flygplatsen.

(Foto: Janee)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.