Norwegian lägger ner Arlanda-linje

När sommartidtabellen tas i bruk i slutet av mars lägger Norwegian ner en av sina två helårslinjer från Stockholm till Italien. Dessutom byter det norska flygbolaget flygplats i Paris när sommartidtabellen startar den 31 mars.

Norwegian har beslutat att lägga ned sin flyglinje från Stockholm Arlanda till Milano Malpensa. Den sista flygningen är planerad att genomföras den 29 mars, två dagar innan sommartidtabellerna för världens flygbolag tas i bruk. Norwegian har flugit mellan Stockholm och Milano två gånger i veckan, på måndagar samt fredagar med Boeing 737-800. Detta lämnar Stockholm-Rom kvar som Norwegians enda helårslinje till Italien från Arlanda. Dock flyger man ett antal sommarlinjer mellan Arlanda och Italien.

Kvar på Stockholm-Milano-linjen blir SAS och easyJet året runt samt Alitalia som flög på sträckan under sommaren år 2018. easyJet flyger till Malpensa-flygplatsen i Milano och Alitalia till Linate-flygplatsen medan SAS flyger till de båda Milano-flygplatserna. Alla flygningar till och från citynära Linate kommer dock att flyttas till Malpensa flygplats mellan den 27 juli och 29 oktober i år då Linates start- och landningsbana samt terminal ska renoveras.

För Norwegians del kommer sommartidtabellen även innebära att man byter flygplats i Paris. Idag flyger man till Paris-Orly, men från den 31 mars kommer Norwegian att flyga till Paris Charles de Gaulle från Stockholm Arlanda istället. Norwegian flyger idag till Köpenhamn, Helsingfors och Bergen från Orly-flygplatsen och från Charles de Gaulle flyger det norska flygbolaget idag sju långlinjer samt till Oslo.

(Foto: Norwegian Boeing 737-800, Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.