Loganair och DAT tar över efter flybmi

flybmi försattes i konkurs under förra helgen och samtliga bolagets flygning stoppades. Totalt påverkas 25 destinationer av konkursen, men nu är det klart att Loganair och Danish Air Transport tar över ett antal linjer i flybmis linjenät.

flybmis konkurs under lördagen lämnade många flyglinjer utan operatör då bmi varit ensam operatör på många linjer man flög. Bland annat Karlstad-Jönköping-Frankfurt och Norrköping-München. De båda flyglinjerna har inte klart med något nytt flygbolag, men Frankfurtlinjen kommer troligen att få ett nytt flygbolag på plats då den tidigare har upphandlats av Karlstad och Jönköpings kommuner, och ska göras så igen.

En tillfällig lösning för Karlstad-Jönköping-Frankfurt arrangerades måndagen den 18 februari då Nordica flög en morgontur till Frankfurt med en CRJ 900 bland annat för att få iväg turister som besökt Värmland under Svenska rallyt.

Men det är inte bara på de svenska linjerna som det går trögt med ersättare. Dock kommer flybmis systerbolag skotska Loganair har sagt att börja flyga på fyra föra detta flybmi-linjer. Även danska DAT ska ta över en flybmi-linje då man den 25 februari börja att flyga mellan Esbjerg och Aberdeen. Man ska flyga på Esbjerg-Aberdeen fyra gånger i veckan med en ATR 42.

Dessutom blir det konkurrens på den lilla flyglinjen mellan Danmark och Skottland då även Loganair ska börja flyga linjen från den 4 mars med fem avgångar i veckan. Dessutom ska Loganair flyga till Oslo sex gånger i veckan och Bristol sju gånger i veckan från Aberdeen. Loganair tar även över linjerna Newcastle-Bryssel och Newcastle-Stavanger från den 25 mars samt Derry-London Stansted från den 27 februari. Samtliga Loganair-linjer ska flygas med Embraer 145.

(Foto: Danielle dk)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.