Flybe blir Virgin Atlantic

Connect Airways med Virgin Atlantic i spetsen har nu slutit avtal med Flybe om ett övertagande av det regionala flygbolaget. Det kommer innebära att Flybe hädanefter ska flyga som Virgin Atlantic på sina flyglinjer inom Storbritannien och Europa.

Connect Airways är ett konsortium som består av Virgin Atlantic, Stobart Group (Stobart Air) och investmentbolaget Cyrus Capital. Det blev under början av året klart att konsortiet ska ta över krisande Flybe och nu har man förhandlat färdigt köpet. Det har  även blivit klart att varumärket Flybe försvinner och ersätts med det brittiska flygbolaget Virgin Atlantic.

Virgin Atlantic flyger idag långlinjer från London Heathrow, Gatwick och Manchester med långlinjeflygplan från Airbus och Boeing. Men framöver kommer Virgin Atlantic även att flyga över 200 rutter inom Storbritannien och Europa genom förvärvet av Flybe. Det kommer troligen innebära att Flybes roll som feeder till Virgin Atlantics långlinjer kommer att bli mer tydlig och fler flyglinjer från Heathrow med fokus på feeder lär tillkomma.

Det är oklart om affären och varumärkesbytet kommer att påverka Flybes flygningar för SAS. Idag flyger det brittiska flygbolaget från Stockholm Arlanda med fem ATR 72-600 på SAS-linjer.

I Connect Airways ingår även Storbart Group och flygbolaget Storbart Air som också kommer att bli Virgin Atlantic. Storbart Air flyger idag åt flygbolag som Aer Lingus Regional, BA Cityflyer och KLM Cityhopper med ATR och Embraer-flygplan.

Virgin-gruppen med Richard Branson har tidigare gett sig på att flyga kortare linjer i Storbritannien under varumärket Virgin Atlantic Little Red. Dock misslyckades försöket med att konkurrera med British Airways på de stora inrikeslinjerna från London till Aberdeen, Manchester och Edinburgh och trafiken lades ner 18 månader efter trafikstart.

(Foto: Flybe Bombardier Dash 8 Q400, Tony Hisgett)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.