Norwegian största utländska flygbolag i New York

Norwegian är nu det största europeiska flygbolaget i New York området med över två miljoner passagerare under 2018. Inget annat flygbolag utanför USA och Kanada flyger fler passagerare till New York än Norwegian.

Enligt en rapport från Port Authority i New York och New Jersey som bland annat driver flygplatserna JFK, Newark och La Guardia, flög 2 004 896 passagerare till och från New York med Norwegian under 2018 vilket är fler passagerare än något annat icke-nordamerikanskt flygbolag. Det innebär att Norwegian därmed är större än internationella flygjättar som Lufthansa, British Airways och Emirates i New York. Listan som toppas av Norwegian följs av British Airways på andra plats och Emirates på tredje plats.

”Att vara en så tung aktör i en marknad där konkurrensen är så hård är ett stort erkännande av vår produkt och visar att kunder på båda sidor om Atlanten uppskattar vår goda service, våra prisvärda flygbiljetter och branschens modernaste flygplan”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

De flygplatser som räknas in i New York området är John F. Kennedy Airport, Newark Liberty International, LaGuardia och Stewart International.

Under 2018 utsågs Norwegian till det mest bränsleeffektiva och miljöanpassade flygbolaget över Atlanten av erkända miljöinstitutet International Council on Clean Transportation (ICCT) med 30 procent lägre koldioxidutsläpp per passagerare än genomsnittet. Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 160 flygplan.

(Foto: Wikimedia Commons)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.