Norwegian Air Sweden får flyga till USA

Norwegian Air Swedens första Boeing 737 MAX 8, SE-RTA. (Foto: Atle Straume/Norwegian)

Norwegians svenska dotterbolag Norwegian Air Sweden har fått tillstånd av amerikanska transportdepartementet, DOT, att flyga till och från USA. Tillståndet är ett första steg mot att börja flyga långlinjer med Norwegians svenska bolag, både västerut och österut.

I december meddelade Norwegian att bolaget har fått ett operativt drifttillstånd av Transportstyrelsen, ett svenskt AOC, Air Operator Certificate. Det svenska bolaget Norwegian Air Sweden ger Norwegian ett ännu starkare fotfäste i EU. Det bidrar dessutom till fler möjligheter för ökad tillgänglighet i Sverige och utökade trafikrättigheter till USA och Asien.

I och med att amerikanska transportdepartementet, DOT, nu har beviljat Norwegians svenska bolag att flyga till USA, fortsätter planeringen av vilka linjer som ska trafikeras med det svenska drifttillståndet.

”Vi är glada över att nu ha amerikanskt tillstånd även för det svenska bolaget att kunna flyga till USA. Nu fortsätter arbetet med att planera vilka linjer som ska trafikeras med det svenska bolaget och vi tittar både västerut och österut. Utökade trafikrättigheter gynnar hela Skandinavien i form av fler direktlinjer vilket i sin tur leder till fler turister och att fler jobb skapas”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian Air Sweden har idag en flygplansflotta som består av tre Boeing 737 MAX 8. Samtliga tre flygplan levererades direkt från Boeing i november samt december förra året vilket gör Norwegian Air Swedens flotta till en av världens yngsta med en snittålder på 0,2 år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.