Retro-Boeing firar British Airways 100 år

En Boeing 747-400 i klassiska BOAC-färger landade på London Heathrow i veckan som BA100 i en del av British Airways 100-års jubileum.

BOAC, British Overseas Airways Corporation, är tillsammans med British European Airlines, grunden till det British Airways som finns idag och som i år firar 100-års jubileum som flygbolag. Som en del av firandet  har man därför retromålat en Boeing 747-400, G-BYGC, i BOAC-målning som användes mellan 1964 och 1974.

Det hade samlats en hel del människor för att bevittna ankomsten av British Airways jumbon G-BYGC på London Heathrows flygplats tidigare i veckan. Flygplanet i fråga landade på Heathrow efter en timmes flygning från Dublin där det målats om till de klassiska BOAC-färgerna sedan den 5 februari. Flygningen mellan Dublin och London hade det passande flygnumret BA100 med tanke på jubileumsåret i år.

Flygplanet sattes efter flygning till London in på London-New York JFK som BA117. Efter returen från JFK-flygplatsen sattes G-BYGC in på British Airways övriga Boeing 747-linjer för att flyga i sin retromålning fram till år 2023 då majoriteten av British Airways Boeing 747 ska vara pensionerade. British Airways får under de närmaste åren leverans av 18 nya Airbus A350-1000 och 12 Boeing 787-10  som bland annat har uppgiften som ersättare för B747 i det brittiska flygbolagets långlinjeflotta.

(Foto: British Airways Boeing 747-400, Stuart Bailey)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.