MAX premiär för Ryanair under våren – Sverige med bland destinationerna

Med närmare 200 stolar introducerar Ryanair sina första Boeing 737 MAX 200-flygplan i linjenätet under våren. Två av destinationerna blir Göteborg och Stockholm Västerås som i början av juni kommer trafikeras med MAX 8 200.

I september år 2014 lanserade Boeing en ”high-density” version av Boeing 737 MAX 8, kallad B737 MAX 8 200. I december samma år lade Ryanair en order på 100 flygplan av typen och nu ska de första sättas i drift. Med start den 14 maj kommer MAX 8 200 att fasas in på London Stansted-basen på drygt 40 linjer över Europa, och två av dem går till Sverige.

Från och med den 5 juni kommer både Göteborg och Stockholm Västerås att få regelbunden trafik med MAX 8 200 på Ryanair linjer från Londonbasen. Flygplanet kommer att användas på båda linjerna en gång i veckan. På majoriteten av de dryga 40 flyglinjerna med MAX 8 200-trafik kommer flygplanet att användas en till två gånger per vecka.

I Ryanairs konfiguration har MAX 8 200 plats för 197 passagerare vilket är åtta fler än en normalstor MAX 8, vilket förbättrar flygplanets ekonomi. Enligt Boeing har MAX 8 200 en 20 procent bättre kostnadseffektivitet än dagens 737 NG. För det irländska lågprisflygbolaget kommer det med stor sannolikhet inte att bli några problem med att fylla de extra stolarna, då man under de senaste åren legat på en stabil kabinfaktor på över 90 procent med bolagets nuvarande B737-800 som har plats för 189 passagerare.

Det första MAX 8 200-flygplanet premiärflögs av Boeing i mitten av januari i år och de första flygplanen ska levereras till Ryanair under april månad.

(Foto: Ryanair Boeing 737 MAX 8 200)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.