Lufthansa stämmer passagerare som inte dök upp till sin flygning

Lufthansa har tröttnat på passagerare som inte dyker upp till sitt bokade flyg och stämmer en passagerare sedan denne valt att inte flyga den sista sträckan i sin bokning.

Det har blivit allt vanligare att passagerare i jakt på billigare flygbiljetter väljer att boka en längre resa än vad man egentliga ska flyga. Anledningen är att det ofta blir en billigare flygbiljett om man bokar en extra sträcka från sin tilltänkta destination.

Exempelvis om man flyger från Stockholm till New York kan det vara billigare att boka en flygresa med en extra sträcka vidare från New York trots att man inte ska flyga den. Som passagerare dyker man därför inte upp på den sista flygningen vilket skapar extra jobb och kostar pengar för flygbolaget.

Detta har Lufthansa nu tröttnat på och stämmer en passagerare som tros ha bokat en extra sträcka på sin resa men valt att inte dyka upp inför den sista extra sträckan. Anledningen till Lufthansas stämning tros vara att flygbolaget vill statuera exempel då man med sitt hubb-nätverk från Frankfurt och München ofta råkar ut resor med extra bokade sträckor som aldrig flygs. Men det ser tufft ut för Lufthansa att få rätt i ärendet då stämningen i en första instans lagts ned, dock har flygbolaget givits möjligheten att överklaga beslutet.

Det kan alltså i slutändan bli en mycket dyrare flygresa än vad som var tänkt i jakten på att hitta så billiga flygresor som möjligt.

(Foto: Lufthansa Airbus A320, Alasdair McLellan)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.