Karlstad och Jönköping förhandlar om ersättare till flybmi

flybmis konkurs för en vecka sedan gjorde att Karlstad och Jönköping förlorade sin flyglinje till Lufthansahubben Frankfurt. Men förhandlingar med ett flertal flygbolag pågår just nu om att återuppta linjen som enligt flygplatserna nu är väl inarbetat och lönsam för flygbolagen att flyga.

Karlstad och Jönköpings flygplatser står för tillfället utan flygtrafik till Frankfurt då flybmis som flög Karlstad-Jönköping-Frankfurt gick i konkurs under förra helgen. Men ledningarna för de båda svenska flygplatserna sitter nu i förhandlingar med ett flertal flygbolag om att åter börja trafikera linjen.

Det är dock viktigt att snabbt återuppta trafiken på sträckan då resenärer hittar nya resvägar om uppehållet på linjen blir för långt. Men med tanke på uppgifter från Jönköping Airports VD Ronny Forsberg i Sveriges Radio om att Karlstad-Jönköping-Frankfurt var flybmis bästa linje borde det inte vara några problem att hitta ersätta till det brittiska flygbolaget. Dock nämner Forsberg inte på vilket sätt det var bolagets ”bästa” linje.

När flybmi flög till Frankfurt fick de ekonomisk ersättning från Karlstad och Jönköping. Men från Karlstads sida hoppas man slippa det nu då linjen, enligt Karlstad Airports ordförande Mikael Lundström, är väl inarbetat och lönsam.

(Foto: flybmi Embraer 145 på Karlstad Airport, Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.