Nya långlinjer trots fokus på lönsamhet

Norwegian lanserar två nya linjer mellan Europa och USA. De nya linjerna som adderas till bolagets interkontinentala linjenät i Sydeuropa, och nya långlinjer startas alltså trots bolagets tidigare uttalande om fokus på lönsamhet före tillväxt.

Norwegian är hårt pressade med en ekonomisk storförlust bakom sig och har sagt att man nu ska fokusera på lönsamhet före tillväxt. Men trots detta väljer man nu att starta två långlinjer från Aten och Barcelona till New York respektive Chicago. De båda nya linjerna kommer att trafikeras som sommarlinjer.

Norwegian börjar att flyga från Aten till New York den 2 juli fyra gånger i veckan fram till den 26 oktober. Barcelona-Chicago startas den 7 juni och ska också flygas med fyra avgångar per vecka, måndagar, onsdagar, fredagar ​​samt lördagar fram till den 26 oktober.

De nya linjerna från Barcelona och Aten kommer att trafikeras av bolagets, moderna och bränsleeffektiva Boeing 787 Dreamliner-flygplan som har bidragit till att Norwegian utsetts till det mest miljöanpassade flygbolaget som flyger mellan Europa och USA av erkända miljöinstitutet International Council on Clean Transportation (ICCT).

Det norska lågprisflygbolaget har de senaste åren fått ett allt större fotfäste i USA och det finns en fortsatt ökad efterfrågan på båda sidor om Atlanten. New York, Chicago, Aten och Barcelona är alla attraktiva resmål som bidrar både till ökad turism och till ekonomisk tillväxt lokalt.

(Foto: David Peacock/Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.