Drönarattackerna på Gatwick var insiderjobb

Drönarattackerna som drabbade London Gatwick Airport strax innan jul förra året och strandade tusentals semesterfirare var ett insiderjobb. Detta då sättet drönarna användes på krävde mycket stor kunskap om flygplatsen.

Den 19 december förra året flögs drönare vid ett flertal tillfälle över Londons andra största flygplats, Gatwick, vilket gjorde att flygtrafiken på storflygplatsen stoppades. Över 1 000 flygningar ställdes in och 140 000 resenärer påverkades av drönarattacken.

Sedan flygtrafiken kommit igång på Gatwick igen har den brittiska polisen arbetat med att få fast de skyldiga. Man har samlat på sig 130 vittnen och gjort över 1 000 dörrknackningar efter drönarattacken och detta har resulterat i att polisen nu tro sig har hittat den skyldige.

Det ska röra sig om ett insiderjobb där det antingen är en tidigare eller nuvarande anställd på storflygplatsen som känt sig missnöjd enligt brittiska Evening Standard. Detta då utredningen kommit fram till att attackerna måste varit utförd av någon som haft kunskap om flygplatsens layout och infrastruktur. Det finns även uppgifter om att drönaren ska ha gömt sig bakom byggnader på flygplatsen.

Källor till brittisk media tillägger att det ”måste ha varit någon med mycket stor kunskap om Gatwick, någon som har jobbat där”. Det är bland annat på grund av detta som den brittiska polisen tror att det rör sig om en missnöjd anställd som ligger bakom drönarattacken.

London Gatwick Airport har tidigare utlöst en belöning på 50 000 brittiska pund till den person som kan ge information som leder till ett gripande och åtal av den eller dem som ligger bakom attacken mot flygplatsen som under 2018 användes av 46 miljoner passagerare.

(Foto: London Gatwick Airport)

4 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.