Ryanair intresserade av Thomas Cook – men nej till Norwegian

171031Invigning ny linje Malmö airport, Ryanair. Malmö-Krakow
(Foto: Jens Christian Bladh)

Nej till köp av Norwegian, men möjligen ja till Thomas Cook Airlines. Det säger Ryanairs markandschef Kenny Jacobs i en intervju med Financial Times. Dessutom står resterna av konkursade Germania högt upp på listan för det irländska lågprisflygbolagets köpplaner.

Thomas Cook-koncernen skulle kunna tänka sig att sälja sina flygbolag för att få rätt på sin ekonomi. Det har bolagets högste chef Peter Fankhauser tidigare sagt till media. Detta trots att flygbolagsdelen som består av de fyra flygbolagen, Condor, Thomas Cook Airlines, Thomas Cook Airlines Scandinavia och Thomas Cook Airlines Balearics är den del av koncernen som går bra.

Potentiella köpare till Thomas Cooks flygbolag har redan radats upp och för tillfället är Ryanair den hetaste kandidaten. Marknadschefen för det irländska lågprisflygbolaget, Kenny Jacobs har i en intervju med Financial Times sagt att man är intresserad av vissa delar i Thomas Cook och då främst för att komma åt attraktiva start- och landningstillstånd.

Jacobs nämner även i samma intervju att Ryanair däremot inte är intresserade av att köpa delar i Norwegian, kanske efter IAGs misslyckade försök att ta över det norska lågprisflygbolaget.

Ryanairs köpplaner slutar dock inte med Thomas Cook. Det nyligen konkursade tyska flygbolaget Germania är också intressant för Ryanair. Men även Lufthansa ska vara intresserade av samma sak och det lär bli en tuff budstrid kring tillgångarna i det tyska charterflygbolaget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.